Сензационно завърналата  се шведска попгрупа АББА обяви, че спира временно популяризирането на

...
Сензационно завърналата  се шведска попгрупа АББА обяви, че спира временно популяризирането на
Коментари Харесай

Двама загинаха преди концерт в чест на АББА в Швеция

Сензационно завърналата  се шведска попгрупа АББА разгласи, че стопира временно популяризирането на своето дълго чакано турне, откакто двама души починаха на концерт в тяхна чест във вторник.

„ В светлината на трагичната вест от концерта в Швеция във вторник вечерта, взехме решение да отложим краткотрайно стартирането на нашия концертен филмов откъс “, заяви в Туитър групата.

Шоуто в чест на АББА в Концертния и конгресен център в Упсала се трансформира покруса, когато малко преди началото на шоуто възрастен човек падна от стълбище във фоайето и се приземи 7 етажа по-надолу върху двама души - мъжи жена. Мъжът е умрял, както и един от хората, които е блъснал. Жената е откарана в болница с пострадвания, обявиха от полицията.

France24 оповестява, че към 1000 души са участвали на шоуто, наречено Thank You For The Music, в чест на музиката, основана от членовете на ABBA, Бьорн Улвеус и Бени Андерсон.

Нещастието се е случило в откритото предверие на комплекса, към 30 минути преди началото на концерта. Имената на жертвите не се оповестяват, само че Би Би Си цитира полицията, съгласно която падналият човек е над 80-годишен, а мъжът, който съдбовно е блъснал, наподобява на към 60, както и оживялата жена.

 „ Получихме позвъняване по отношение на човек, който е скочил, или паднал от огромна височина в концертната зала в центъра на Упсала “, сподели представителят на полицията Магнус Янсон Кларин, съгласно EuroNews. Вчера от полицията обявиха, че по отношение на рухването на мъжа „ няма причина да се счита, че е осъществено закононарушение ", прибавя новинарската медия.

В известие от Концертния център изпращат съболезнования на близките на жертвите и осведомят, че концертите ще бъдат възобновени в събота. От MT Live AB, компанията, която провежда турнето в чест на АББА, написаха във Facebook в сряда, че не знаят детайлностите зад случая. Те са шокирани и тъжни, само че, че ще продължат с турнето си в събота.

 Междувременно същинските АББА ще издадат деветия си и финален студиен албум в петък, 5 ноември и това ще бъде първият им нов материал от 40 години.  Планиран е  и " холограмен " концерт в Лондон на 22 май.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР